RakebackAce Forum
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Limit Hold'em: jocul pe flop

In jos

Limit Hold'em: jocul pe flop  Empty Limit Hold'em: jocul pe flop

Mesaj  1StupidDog Mar Sept 06, 2011 8:14 pm

Flop-ul este un moment decisiv in orice mana de poker. Trei carti sunt asezate in mijlocul mesei si astfel poti forma o mana de poker de cinci carti pentru prima data. Astfel, taria mainii tale se poate schimba considerabil. Chiar daca ai facut check din big blind avand in mana , poti avea deodata o mana foarte puternica daca flopul este , si anume trei septari. Pe de alta parte, o mana de start foarte puternica precum poate parea deodata foarte slaba, pe un flop , pentru ca acum ai doar o pereche de dame cu kicker as, in timp ce orice oponent care are in mana un sau un este in avantaj. Astfel, este foarte important sa iti reevaluezi mana considerand textura mesei si sa-ti ajustezi strategia in acord cu noile conditii de joc.


Evaluarea manii si strategii corespunzatoare

Este folositor sa impartim toate mainile pe care le poti avea pe flop in categorii. In primul rand, diferenta dintre maini completate si draw-uri este foarte importanta. Daca ai cel putin o pereche si astfel o sansa la castigarea mainii fara a mai avea nevoie de ajutor, ai o mana completata. Daca insa ai o mana marginala, dar care are potential de a se imbunatati considerabil, atunci ai un draw.

Exemplu de mana completata:

Ai in mana , iar flopul este . Mana ta completata este , adica o pereche de popi cu kicker as.

Exemplu de draw:

Ai in mana , iar flopul este . Din moment ce ai patru trefle (), o singura trefla iti lipseste pentru a-ti completa culoarea.
Maini completate puternice si foarte puternice

In aceasta categorie intra: top pair, de exemplu o pereche de dame sau mai bine, cu top kicker, overpairs ( sau mai mare), precum si doua perechi sau mai bine. Daca ai o astfel de mana ar trebui sa faci bet si raise aproape intotdeauna si foarte rar este indicat un fold.

Exemplu:

Ai in middle position si faci raise. Doar jucatorul din buton plateste. Flopul este , deci ai top pair cu cel mai bun kicker posibil. Astfel, ai o mana completata foarte puternica () si pariezi. Oponentul tau face raise. Mana ta este destul de puternica pentru a face un re-raise.
Maini completate marginale

Acestea includ: top pair fara un kicker puternic, overpairs mici (perechi mai mici decat , dar mai mari decat orice carte de pe masa), precum si restul perechilor.

Daca ai o astfel de mana (top pairs si overpairs) ar trebui, in cele mai multe cazuri, sa faci un bet, dar sa fii precaut daca primesti un raise. De obicei este mai bine sa faci check. De asemenea, poti plati daca un oponent face bet. Daca insa este si un re-raise, ar trebui sa faci fold.

Exemplul I:

Ai in mana in buton. Un jucator din middle position face call. La fel faci si tu si cei doi jucatori din blind-uri. Flopul este , dandu-ti top pair. Toti cei trei oponenti fac check. Acest lucru este probabil un indiciu asupra faptului ca nimeni nu are o mana foarte puternica. Astfel, este foarte probabil sa ai cea mai buna mana si ar trebui sa faci un bet. In mod surprinzator, jucatorul din small blind face check-raise, iar ceilalti doi jucatori fac fold. Acum ar trebui sa fii foarte precaut si sa faci doar call.

Exemplul II:

Esti in big blind avand . Doi jucatori din middle position fac call, iar tu faci check. Flopul este . Faci check cu perechea ta de optari, urmatorul jucator pariaza, iar ultimul face fold. Betul facut de acel jucator indica faptul ca probabil a fost ajutat de flop. Dar ar putea avea si o pereche mai mica decat a ta sau un draw. Ar trebui deci sa fii precaut. Cel mai bine este sa faci un call si sa vezi cum se va desfasura mana mai departe.

Exemplul III:

Ai in cut-off. Un jucator din early position face call, iar tu faci la fel. Jucatorul din buton si cel din small blind fac fold, iar cel din big blind check. Flopul este . Jucatorul din big blind face check, iar oponentul din early position pariaza. Acum situatia ta este cu mult mai slaba decat in exemplul anterior. In primul rand perechea ta este mult mai mica, iar in al doilea rand exista doar doua carti care iti pot imbunatati mana ( si ). Astfel, cel mai bine este sa faci fold.
Draw-uri puternice si foarte puternice

Acestea includ draw-uri la culoare, draw-uri la chinta in doua capete sau combinatii dintre acestea. Exemple de draw-uri combinate sunt doua sau mai multe draw-uri (exemplul I) sau o pereche si un draw (exemplul II).

Exemplul I:

pe o masa . In acest caz ai un draw la culoare si pentru un draw la chinta in gaura. Pe langa asta, ai si doua overcards. Deci ai si sansa de a face top pair pe turn sau river.

Exemplul II:

pe o masa . Aici ai un draw la culoare si o pereche de optari. Chiar daca perechea ta nu este cea mai buna mana in acest moment, ai cinci carti suplimentare care-ti pot da trei de-un fel sau doua perechi.

In general ambele carti proprii trebuie folosite pentru a face o culoare. Daca sunt deja trei carti de aceeasi culoare sau trei carti pentru chinta pe masa, draw-ul este unul marginal sau chiar slab. Din moment ce toti oponentii pot folosi cartile de pe masa, sunt sanse mari ca unul dintre ei sa faca o mana mai buna daca draw-ul se completeaza.

Uneori combinatiile de draw-uri puternice sunt mai bune decat o mana completata. De exemplu, castiga in peste 50% din cazuri impotriva pe o masa , pentru ca orice , , sau vor imbunatati draw-ul, facand din o culoare, o chinta sau top pair. Asta inseamna ca poti juca astfel de maini foarte agresiv, facand beturi si raise-uri de cele mai multe ori. Daca reusesti sa-i faci pe unii dintre oponenti sa renunte, sansele de a castiga mana cresc. Si poti chiar castiga fara showdown, daca toti oponentii fac fold.

Exemplu:

Ai in buton. Un jucator din early position face call, iar tu faci raise. Atat jucatorul din big blind cat si cel din early position aleg sa plateasca. Flopul este . Jucatorul din big blind pariaza, iar cel din early position face call. Chiar daca nu ai nici macar o pereche, ai un draw la cea mai tare culoare, un draw la chinta in gaura, precum si doua overcards. Asta inseamna ca ai 18 carti care iti pot face top pair sau mai bine. Deci ai foarte multe sanse de a castiga mana si ar trebui sa faci raise.

Daca insa ai avea un draw la culoare mica sau la chinta ar trebui sa fii mai precaut. Poti face cu siguranta un bet, dar un raise nu este o idee foarte buna.

Exemplu:

Esti in buton avand . Un jucator din middle position face call, la fel faci si tu, iar jucatorul din big blind face check. Flopul este . Jucatorul din big blind face check, iar cel din early position pariaza. Daca iti completezi culoare cel mai probabil vei castiga, dar nu ai alte moduri de a castiga daca nu reusesti acest lucru. Astfel, cel mai bine este sa faci call. Sa faci fold nu este o optiune buna, pentru ca probabilitatea de a face culoare pe turn sau river este de 33%.
Draw-uri marginale

Acestea includ: draw-uri la chinta in gaura (gutshot), overcards si combinatii de astfel de draw-uri, plus draw-uri la chinta in doua capete cand poti folosi doar una dintre cartile proprii pentru a face chinta (de exemplu pe o masa ), sau un draw la culoare cand ai o singura carte de culoarea respectiva, de rang sau mai mare.

Unele dintre mainile din aceasta categorie pot fi destul de puternice, cum ar fi pe o masa . Combinatia de overcards, gutshot si trei carti pentru culoare fac din aceasta mana una decenta. In mod normal insa ar trebui sa faci check sau fold atunci cand ai un draw marginal.

Exemplu:

Ai in big blind. Butonul face raise, jucatorul din small blind renunta, iar tu platesti. Flopul este . Acum ai un draw marginal si ar trebui sa faci check. Oponentul face bet. Avem doar patru outs (cei patru popi) pentru chinta, deci avem foarte putine sanse de a castiga mana, asa ca cel mai indicat este un fold.
Maini si draw-uri foarte slabe

Acestea includ toate mainile pe care nu le-am mentionat anterior. Printre ele, draw-urile la culoare cu trei carti de aceeasi culoare pe masa cand ai doar o carte de culoarea respectiva si de rang mic ( sau mai mic). Aceste maini nu au nicio valoare si ar trebui sa faci check sau fold.


Alti factori importanti
Textura mesei

Exista doua tipuri de flopuri - periculoase (wet sau ude) si sigure (dry sau uscate). Primul tip ofera jucatorilor participanti multe sanse de a face o mana puternica. Daca insa flopul este uscat este foarte putin probabil ca un oponent sa aiba o mana foarte puternica.

Toate cartile mari sunt periculoase atunci cand apar pe flop (un este periculos, in afara cazului in care ai si tu unul), si acelasi lucru se poate spune despre cartile de rang apropiat sau de cele de aceeasi culoare. In schimb, flopurile cu perechi mici, avand carti de ranguri foarte diferite, carti de trei culori diferite sau o combinatie de o carte de rang mare ( sau ) si doua carti mici sunt de cele mai multe ori relativ sigure.

Exemplu de flop wet/ud:

. Aceste trei carti sunt conectate, exista un flush draw si toate au valori relativ mari.

Exemplu de flop mediu:

. Exista doua carti mari si oarecum conectate, dar a treia carte este foarte mica si cele trei carti sunt de culori diferite.

Exemplu de flop dry/uscat:

. Exista o singura carte mare, diferentele dintre rangurile celor trei carti sunt mari si cartile sunt de culori diferite.

Cu cat un flop este mai periculos sau mai ud, cu atat sunt mai mari sansele ca unul dintre oponenti sa aiba o mana puternica. Cand flopul este uscat niciunul dintre oponenti nu poate avea un draw puternic. Astfel, maini mai puternice decat o pereche sunt foarte improbabile.


Numarul de oponenti

Cu cat numarul de jucatori implicati intr-o mana este mai mare, cu atat este mai probabil ca unul dintre ei sa aiba o mana puternica. Din acest motiv este indicat sa joci mai precaut atunci cand ai o mana completa marginala sau putin peste medie. Astfel, o pereche precum middle pair este de multe ori destul de buna pentru a castiga impotriva unui singur adversar, dar daca ai cel putin trei oponenti cel mai indicat este sa faci check sau fold. Daca ai o mana foarte puternica (set sau mai bine) nu trebuie sa fii la fel de ingrijorat si chiar poti beneficia de pe urma faptului ca exista mai multi jucatori implicati, pentru ca potul devine mai mare. De asemenea, daca ai un draw foarte puternic, cu potential de a deveni o mana foarte buna, este bine sa ai cat mai multi oponenti, pentru ca vei castiga un pot mai mare cand iti vei completa draw-ul.

Exemplul I:

Ai in big blind. Cinci jucatori fac call preflop, jucatorul din small blind renunta, iar tu faci check. Flopul este . Impotriva unui oponent sau impotriva a doi jucatori ar trebui sa pariezi. Dar cu atat de multi jucatori in pot este foarte probabil ca unul dintre ei sa aiba un cu un kicker mai bun sau ceva mai tare. Din acest motiv ar trebui sa faci check. Urmatorul oponent pariaza, doi jucatori platesc, iar ceilalti doi fac fold. Acum, dupa ce un oponent a pariat si doi au platit, este si mai probabil ca esti batut. Si chiar daca esti momentan in fata, vei pierde foarte des impotriva unui draw, deci ar trebui sa faci fold.

Exemplul II:

Ai in buton. Trei jucatori platesc, la fel faci si tu, jucatorul din small blind face fold, iar cel din big blind check. Flopul este . Jucatorul din big blind pariaza, iar trei jucatori platesc. Asta este o situatie in care te bucuri de faptul ca ai multi jucatori in pot - daca o alta carte apare pe turn sau river vei avea cea mai buna mana posibila si vei castiga mana. Si din moment ce vei face o culoare intr-un caz din trei si pentru ca ai patru oponenti, ar trebui sa faci raise.
Marimea potului

Cu cat potul este mai mare, cu atat raportul dintre profit si investitie este mai mare. Deci iti poti asuma riscuri mai mari. Din acest motiv ar trebui sa faci fold atunci cand esti in dubiu iar potul este mic, dar ar trebui sa faci call atunci cand potul este mare. Ca o regula generala, un pot de 2-3 big bets este mic, unul de 4-7 big bets este mediu, iar unul de peste 8 big bets este mare.


Concluzie

Flopul va schimba de multe ori in mod semnificativ valoarea mainii tale. Este important sa inveti sa-ti reevaluezi mana folosind categoriile prezentate in acest articol. Daca o mana de start devine slaba va trebui sa renunti, chiar daca acest lucru este dificil. Iar daca o mana de start slaba cu care ai facut check in big blind devine foarte puternica trebuie sa faci beturi si raise-uri.
1StupidDog
1StupidDog
Moderator

Mesaje : 747
Data de inscriere : 11/02/2011

http://rakebackace.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum