RakebackAce Forum
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Strategie Sit and Go

2 participanți

In jos

Strategie Sit and Go Empty Strategie Sit and Go

Mesaj  1StupidDog Dum Mai 01, 2011 3:32 pm

Strategia pentru primele etape ale SnG-ului


Exista doua scoli legate de cum trebuie jucate cartile la inceputul turneului. Una din ele spune ca blindsurile sunt mici comparativ cu stack-ul tau, facand vazutul flopului foarte ieftin. Deci vezi multe flopuri cu maini speculative (conectori suited, spre exemplu).


Cealalta scoala spune “Tight is Right”. Daca cheltuiesti 250 din stack-ul tau de 1500 incercand sa speculezi devreme, cand in sfarsit vei face acea mana care te va dubla, vei avea un stack de 2500. Daca joci tight, vei dubla un stack de 1500, facand 3000. Este o diferenta destul de mare.

In special in turneele cu buy-in mic, recomand teoria “Tight is Right”. Inceputul tight te ajuta la schimbatul stilului mai tarziu in joc.


Early Position – Preflop

Sunt doar 2 pozitii in stadiul acesta al turneului – early si late position. Daca te afli in ceea ce multi considera middle position, considera ca esti in early. Recomandarea mea este ca in early position sa nu joci nimic altceva in afara de AK sau o pereche de 99 sau mai mare (voi nota cu 99+). Fa raise de 3-4xBB cu QQ+. Reraise all-in daca ti se da reraise preflop, iar daca ai JJ sau mai putin – fold la reraise.


Late Position – Preflop

Daca te afli in pozitie si nimeni n-a dat raise, da raise de 3-4xBB cu orice pereche de 77+. Poti face limp cu orice conector suited care porneste de la 10 in sus.


Un mic comentariu despre pocket middle pairs

Perechile medii sunt 66 -> 99. O strategie ar fi sa dai call preflop cu middle pair daca te costa mai putin de 1/15 din stack-ul tau. Daca ai 800 de chipsuri este in regula sa dai call daca e vorba doar de 50 chipsuri. Daca e vorba de mai mult d-atat, renunta. Ceea ce speri tu este sa faci un set – punand putini bani preflop este mult mai usor sa renunti la mana in caz ca ratezi flopul.


Pe Flop

Ori ti se potriveste flopul, ori e timpul sa dai fold. Daca ti-ai nimerit flopul, atunci joaca mana agresiv. Daca nu-ti plac cartile de jos, atunci renunta.


Ce inseamna un flop bun ? Sa ai top pair, overpair, 2 perechi, trips, draw flush cand ai carti mari, draw straight cand ai carti mari si jos nu se poate crea o potentiala culoare. Ar trebui sa faci raise sau sa dai fold aici – asta daca nu ai un monstru care nu poate fi batut, caz in care ai putea sa incerci sa le intinzi o capcana adversarilor si sa obtii niste chipsuri.


Cand faci raise pe flop, ar trebui sa pariezi cel putin ¾ din flop. Nu vrei sa dai sanse corecte adversarilor cu draw-uri ca sa-si faca mana.


Nu vei juca multe maini la inceputul sng-ului, dar vei ridica blinds-uri atunci cand o faci, deci vei avea un stack decent pana cand ajungi la nivelul 4 sau 5.




Strategia SnG pentru mijlocul turneului



In jurul nivelului 4 sau 5, va trebui sa incepi sa joci putin mai loose si mai agresiv. Blinds-urile sunt prea mari acum ca sa renunti asa usor la ele si vei ajunge short-stacked daca nu dai dovada de niste initiativa.

Fa raise preflop cu orice pereche 77+ si cu orice conector suited 10+. Adauga si AQ la mainile ce merita jucate, chiar daca nu e suited. Nu trebuie sa dai call neaparat cu aceste maini, decat daca sunt monstrii (QQ+). Gandeste-te la adversar si ia decizia daca sa dai reraise sau fold in functie de cat de puternic suspectezi ca este adversarul. Daca n-ai idee, probabil ar fi mai bine sa dai fold.


Daca te afli in late position, ia in considerare a face limping cu conectori suited 78+, dar doar daca nu s-a dat raise pana la tine.


Pe flop, vei face unul din 2 lucruri in functie de stack-ul pe care-l ai.

Daca esti short-stacked, vei merge all-in sau vei da fold. Ori ti se potriveste flop-ul, ori dai fold - exact ca la strategia de la inceputul turneului. Esti short-stacked atunci cand ai atat de putine chipsuri incat a paria valoarea potului iti va lua aproape jumatate de stack.

Daca ai un stack puternic, joaca mana cum ai fi jucat-o in stadiile incipiente ale turneului – pariaza minim ¾ din pot daca ai o mana puternica sau da fold daca mana ta miroase a peste.




Strategia SnG pe bubble



Termenul de bubble este dat stadiului din turneu in care mai ai foarte putin pana a intra in bani. Intr-un SnG clasic - full ring cu o singura masa, bubble-ul este atunci cand mai raman doar 4 jucatori.

Sunt 2 abordari in jocul pe care trebuie sa-l faci atunci cand te afli in stadiul acesta.


Prima abordare este sa fii extrem de tight, astfel incat sa-ti cresti sansele de a pune mana pe bani. Poti juca mai la noroc cand ajungi pe locul 3 si speri ca zeitei Fortuna ii plac ochii tai.

Cealalta strategie este sa joci foarte agresiv si sa furi pe cat de multe blindsuri poti, deoarece ceilalti jucatori probabil vor juca foarte tight in acest moment.


Strategia pe Turn si pe River

Marile decizii in SnG-urile NL sunt aproape toate facute preflop si pe flop. Doar concentreaza-te a juca intr-un mod inteligent pe turn si river si vei fi in regula. Nu ofera vreun sfat pentru ultimele 2 strazi pentru ca toate deciziile au fost facute intr-o mai mare sau mica masura de numarul limitat de chipsuri pe care-l ai.




Cateva sfaturi de final


Top pair cu un kicker bun nu este cea mai buna mana din lume. Daca incepi un SnG normal care nu e de tip shallow stack – fii putin mai precaut cand joci aceasta mana pe flop.


Perechile de mijloc (middle pairs)ar trebuie jucate agresiv pe turn daca detectezi slabiciune din partea adversarilor pe flop. Ar trebui sa reusesti sa ridici 1-2 poturi cu acest tip de mana.


Nu te descuraja daca devii short-stacked. Asteapta o mana ce merita jucata si mergi all-in preflop cu ea. Eu, unul, am castigat destul de multe SnG-uri revenind de la un stack de mai putin de 5xBB-uri.


Nu te baga in discutiile agresive de la masa, in special daca joci la mai multe mese. De fapt, nu te-ar rani daca ai dezactiva de tot chat-ul.


Un SnG dureaza in jur de o ora si poti sa ai o zi destul de profitabila daca joci 3-4 mese in acelasi timp cu un buy-in de 30$+3$. Daca ai un ROI(Return On Investment) de 15% la acel nivel – care este o valoare rezonabila si ai rabdare, jucand inteligent – atunci, teoretic, ai putea face aprox 15$ pe ora jucand la 3 astfel de mese in acelasi timp si 20$/ora daca joci la 4 mese.


ROI-ul va cobori putin o data cu cresterea buy-inului, deoarece jocul adversarilor se imbunatateste, dar pentru ca joci la mize mai mari, profitul va fi mai mare. Cred ca la un buy-in de 100$+9$ ar trebui sa ai un ROI de 10%. Deci daca poti juca la 3 mese la acest nivel, castigi cam 30$ pe ora. Acestea sunt doar estimari totusi, iar riscul ruinarii si a avea un losing streak iti poate afecta nervii.


Ia-o incet, stapaneste strategia pentru sit and go, deviaza de la recomandarile de mai sus cand consideri ca e cazul. Nu esti un robot si pokerul nu e o haina ce imbraca pe oricine – dar sfaturile prezentate in acest articol va pot ajuta mult.
1StupidDog
1StupidDog
Moderator

Mesaje : 747
Data de inscriere : 11/02/2011

http://rakebackace.ro

Sus In jos

Strategie Sit and Go Empty Re: Strategie Sit and Go

Mesaj  voicu Lun Mai 02, 2011 12:14 pm

nu imi place asta a mea e much better!
voicu
voicu
Membru

Mesaje : 46
Data de inscriere : 23/02/2011
Varsta : 31
Localizare : Brasov

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum