RakebackAce Forum
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Stategia de Poker: Principala Arma a Jucatorului Agresiv - Semi-Bluff-ul

In jos

Stategia de Poker: Principala Arma a Jucatorului Agresiv - Semi-Bluff-ul  Empty Stategia de Poker: Principala Arma a Jucatorului Agresiv - Semi-Bluff-ul

Mesaj  dinuionut Joi Apr 28, 2011 1:09 pm

Privind cei mai buni jucatori de poker la televizor iti va fi greau sa gesesti unul care nu este agresiv. Agresivitatea este cheia in Holdem, si prima si cea mai de temut arma a fiecarui jucator de poker este semi-bluff-ul.

Un semi-bluff este un pariu sau o plusare cu un draw la o mana, si care reuseste printr-o combinatie de factori. Ideal ar fi ca, oponentul tau sa renunte si tu sa iei potul cu nimic, dar daca el face totusi call, tot mai ai sanse ca sa castigi mana.

Este o ideea chiar grea sa te obisnuiesti ca trebuie sa plusezi cu maini nule. Nu sunt ele mainile pentru un call plat?

Priveste astfel. Daca aveti amandoi un draw la culoare si un draw l o chinta deschisa, am precizat un articolul cu intrarile, ca mana ta are sanse de 55% pentru a castiga potul. . AI prefera ca oponenetul tau sa renunte, dar daca el face call plusarii tale, tu investesti doar 50% in pot din care scoti 55% .

Sa presupunem ca tu ai un draw la culoare intr-un pot de 3. Daca o plusare de a ta primeste call din doua parti, (investitia ta este aici 33% din total), sansele de 36% de a face culoare sunt in favoarea ta la fel si echitatea .

Ce spunem noi este ca aceste maini moarte sunt poate mai tari decat se pare, si ar trebui sa le joci tot timpul agresiv.

Chiar si atunci cand joci impotriva unui singur oponent, cu 36% sanse de castig, acestea se combina cu sansele ca el sa renunte, si face ca semi-bluff-ul sa fie un joc dur.

De ce este semi-bluff-ul cheia?

Imagineaza-ti punctul de vedere al unui oponent care incerca sa iti citeasca jocul. Daca stie ca tu plusezi numai cu o mana mare, el va lua in general decizia cea buna. El nu iti va sta in cale doar in cazul in care stie ca te poate bate. Daca vede ca un pariu mare este putin previzibil, si ca poate fi o mana nula sau un semi-bluff, ai reusit cel mai mare scop in poker. Iti vei induce oponentul in a face o greseala. Nu doar ca va renunta cateodata cu cea mai buna mana cand tu faci semi-bluff, el iti va face mai des call cand vei avea maini mai bune.

Acesta este unul dintre beneficiile unui joc agresiv- vei avea mai multa actiune la mainile tale mari.

Construind un bun semi-bluff

Ca si cand facem un bluff total, trebuie sa construim un semi-bluff in asa fel incat oponentul tau sa il vada ca adevarat. Cheia acestui lucru este ca tu trebuie sa faci pariu pe mana ta la fel cum faci si atunci cand ai o mana mare.

Sa luam de exemplu o situatie in care tu ai facut call la o plusare de la blind-ul mare cu {a-Spades}{10-Spades}. Vezi un flop la heads-up de QJ2, cu doua inimi negre. Un jucator care este usor de citit va paria cu aceasta nama de draw, dar cu o mana tare va face check, sperand pentru un check - plusare. Daca un jucator care observa se prinde de acest lucru, el va face intotdeauna lucrul cel bun, si nu va face nici o greseala.

Dar, daca ai la flop o mana de draw, joaca pentru check plusare.Este un joc pe care multi dintre oponentii tai il vor vedea ca fiind puternic. Nu face ca check-ul si plusarea sa fie prea mari, in special daca nu faci la fel cu maini tari.

O tehnica incantatoare, care face ca mana ta sa para si mai puternica este pasul doi din bluff. Ideea este ca tu sa faci un mic check si plusare la flop, poate atat de mic incat oponetul tau ar fi cumva obligat sa faca call, iar urmatorul de o considerabila marime pe turn. Pariul pe flop este folosit pentru a-ti intari bluff-ul la turn.

Un joc si ami puternic este cu a treia etapa a bluff-ului. Un bun jucator va decide daca sa parieze pe toate street-urile pana la river, chiar daca rateaza.Pe de o parte, parierea pe river este de fapr un bluff cu nimic, dar pe bune, functioneaza ca un semi-bluff. Daca ai de gand sa faci bluff la sfarsit si cu nimic, ceea ce este cel mai bun scenariu, caci bluff-ul este sustinut de toata puterea pe care ai aratat-o la street-urile anterioare.

Bluff-ul dupa jucator

Afirmatiile pe care le-am facut, de genul "oponentul va citi un check-plusare ca fiind mai puetrnic" este adevarata pentru majoritatea jucatorilor. Dar cum iti dezvolti propriul joc, vei invata sa deosebesti stilul fiecaruia, si sa ti-l acomodezi pe al tau dupa ei.

Daca un jucator pare sa ii fie frica de jucatorii care pariaza, atunci, ei bine, acela este semi-bluff-ul tau.

Impotriva unui jucator rational , bluff-ul in trei etape este cel mai bun joc caci ei iti vor acorda premisele puterii de fiecare data cand pariezi. Desi, exista si un al grup de jucatori la care opusul este adevarat, si fata de care ar trebui sa fi foarte vigilent, caci ei fac „deep bluff".Unora jucatori le pare destul de greu sa renunte la un pot dupa ce au bagat multe jetoane in el. Ei sunt, ceea ce as descrie eu, ca fiind jucatorul emotional player, si care se ataseaza prea mult de un pot dupa ce au investit in el.

Expansiunea semi-bluff-ului

Timpul cel mai evident de a face un semi-bluff este cand ai un draw la culoare sau chinta, dar poate sa fie o miscare foarte eficienta, cand ai doua perechi pe masa. De exemplu, masa este de A105, simti incertitudine in ochii oponentului tau, si decizi sail plusezi cu 65. Aceasta ii da o decizie frea cu o pereche, si poate renunta. Daca nu face acest lucru, bine inteles ca mai ai sanse. Sunt cinci carti care pot sa iti dea doua perechi sau trei bucati. Pentru ca sunt putine intrari (5 intrari sunt 20% sanse din flop), trebuie sa simti ca este o sansa secenta ca oponetul sa renunte.


Citește mai mult: http://ro.pokernews.com/stiri/2007/10/strategie-de-poker-bluff.htm
dinuionut
dinuionut
Membru

Mesaje : 60
Data de inscriere : 19/02/2011

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum